Nokian Työväen Mieskuoro ry.

Nokian Työväen Mieskuoro on vuonna 1946 perustettu noin 25 laulajan aktiivinen kuoro. Kuoron taiteellinen toiminta koostuu säännöllisistä, kerran viikossa pidettävistä harjoituksista sekä konserteista. Nokialla ja usein myös muualla maassa piodettyjen konserttien liusäksi kuoro osallistuu aktiivisesti Suomen Työväen Musiikkiliiton järjestämiin kuorotapahtumiin. Kuoroa on nähty Tampereen Sävel-kuorotapahtumassa, Vaasan kuorofestivaaleilla ja Madetoja-mieskuorokilpailuissa. Kuoro osallistui vuonna 2004 kansainvälisiin Kuoro-olympialaisiin, josta tuomisina pronssimitali keskikokoisten mieskuorojen sarjassa.

Ohjelmistossaan kuoro pyrkii mahdollisimman suureen monipuolisuuteen. Klassinen suomalainen mieskuoromusiikki sekä työväenlaulut muodostavat ohjelmiston kivijalan. Näiden lisäksi kuoro on esittänyt säännöllisesti myös viihde- ja popmusiikkia. Viimeisimpänä kevyenmusiikin projektina mainittakoon yhteistyössä Tampereen TY:n naiskuoro Miskantin kanssa toteutettu ”Minä suojelen sinua kaikelta” -konsertti, jossa kuultiin Ultra Bran ja Kaj Chydeniuksen laulujen lisäksi Pauli Hanhiniemen uusia sanoituksia ja Niko Ronimuksen sävellyksiä.

Kuoron taiteellisena johtajana toimii Jutta Jelys. Kuoron edessä näkyy säännöllisesti myös varajohtaja Director Cantus Erkki Haaramo.

Yhteystiedot:
https://nokiantyovaenmieskuoro.yhdistysavain.fi
Markku Ahonen
markkujahonen49(a)gmail.com
p. +358 400 649 935

Made by Tremedia
X