Suomalainen kuoronjohtajakilpailu tuo nuoret huippuosaajat Tampereelle

II Suomalainen kuoronjohtajakilpailu järjestetään Tampereella 27.-29.10.2023. Kilpailun järjestää Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry (SKJ), joka järjesti menestyksekkäästi myös ensimmäisen kansallisen kuoronjohtajakilpailun maaliskuussa 2018. Pirkanmaan kuorokeskus on kilpailun järjestäjäkumppani.

Alkukilpailu ja finaalikonsertti ovat hienoja paikkoja yleisölle päästä seuraamaan lahjakkaita, taitavia uuden sukupolven suomalaisia tai Suomessa asuvia kuoronjohtajia. Kilpailupaikkana toimiva Tampereen Raatihuone on upea miljöö ja loistava akustiikaltaan kuorokilpailulle.

– Kilpailun tavoitteena on myös tehdä yleisölle tunnetuksi kuoronjohtajien tekemää arvokasta kulttuurityötä sekä musiikkipedagogista työtä, kertoo Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen puheenjohtaja Elisa Huovinen. Se, että maamme kuorot ovat enimmäkseen harrastajakuoroja, vaatii kuoronjohdon ammattilaisilta monipuolisia pedagogisia taitoja muusikon taitojen rinnalla, jatkaa Huovinen. Kilpailun yhtenä tavoitteena onkin kohottaa kuoronjohtajien profiilia kapellimestareiden rinnalle suomalaisen musiikkielämän huippuosaajina.

Kilpailijat johtavat ja harjoittavat monipuolista kuoro-ohjelmistoa, joka vaatii johtajalta monenlaisia ammattimaisia valmiuksia: erinomaista johtamistekniikkaa ja laaja-alaisia taitoja harjoittamis- ja sointityössä. Kilpailukuoroina ovat huippukuorot Kamarikuoro Näsi (Tampere), Somnium Ensemble (Helsinki) ja Akademiska Damkören Lyran (Helsinki).

Tule ja koe kisatunnelmaa Tampereella:

lauantaina 28.10.2023
– Alkukilpailun kierrokset 1. ja 2. Tampereen Raatihuoneella klo 10-17 (pääsymaksuton yleisölle)
– kilpailun kuorojen oma iltakonsertti Valon hämyä klo 19, Tampereen tuomiokirkko, vapaa pääsy. Käsiohjelma 15/10€ ovelta tai Tiketti.fi

sunnuntaina 29.10.2023
– 3. Finaalikierros finalisteille klo 11-14.30 (pääsymaksuton yleisölle)
– Finaalikonsertti ja palkintojen jako klo 15.30 Tampereen Raatihuoneella. liput 15/10€ ja Lippu.fi

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Markus Yli-Jokipii (pj, TAMK Musiikki), Saara Aittakumpu (SKJ), Elisa Huovinen (SKJ), Dani Juris (Staatsoper Unter den Linden, Berliini) ja Jani Sivén (Sibelius-Akatemia). Kilpailun voittaja saa rahapalkinnon lisäksi johtaa konserttiproduktion musiikin ammattilaisista koostuvan kamarikuoro Tampere Cappellan kanssa Vaasan Kuorofestivaalilla toukokuussa 2024.

Suomalaisen kuoronjohtajakilpailun yhteistyökumppaneina toimivat TAMK Musiikki sekä Pirkanmaan kuorokeskus, tapahtumaa on ollut tukemassa myös Jenny ja Antti Wihuri rahasto ja Majaoja-säätiö.

Lisätietoja:

kuoronjohtajat.fi ja Facebookista tarkempi ohjelma

Made by Tremedia
X