Ajankohtaista

Viimeisimmät uutiset

Koulutus

Pirkanmaan kuorokeskuksen koulutus-sivuilta löydät tietoa kuoronjohtajaksi kouluttautumisesta ja muista Pirkanmaalla järjestettävistä kuorolauluun ja -johtamiseen sekä yleisesti kuorotoimintaan liittyvistä lyhytkursseista.  Pirkanmaan kuorokeskus järjestää myös omia koulutuksia muutaman kerran vuodessa.

Kuoronjohtajaksi

Kuoronjohtajan ammattiin voi Pirkanmaalla opiskella Tampereen ammattikorkeakoulussa. Tutkintonimike on Musiikkipedagogi (AMK). 4-vuotinen koulutus (240 op) tähtää pääinstrumentin, eli kuoronjohdon B-kurssitutkinnon suoritukseen. Kuoronjohdon opettajana on lehtori Markus Yli-Jokipii.
Tarkat tiedot kuoronjohdon opintojen sisällöstä löydät täältä.

Täydennyskoulutus

Kuoronjohdon C- ja B -kurssitutkinnot on mahdollista suorittaa TAMKissa maksullisen täydennyskoulutuksen kautta. Koulutukseen järjestetään valintakoe.
Jos olet kiinnostunut kuoronjohdon täydennyskoulutuksista, ota yhteyttä markus.yli-jokipii(a)tamk.fi tai 050-311 9589.

Avoin AMK

TAMKin avoimen AMK:n koulutustarjonnan kautta voi suorittaa kuoronjohdon peruskurssi Kuoronjohto E ja Kuoronjohto D. Kurssit kestävät koko lukuvuoden. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kursseille, ota yhteyttä suoraan Markus Yli-Jokipiihin. markus.yli-jokipii(a)tamk.fi tai 050-311 9589.

Muut kurssit

Pirkanmaalla järjestetään vuosittain kattava määrä kuoronjohdon kesäkursseja:
– Klemetti-opiston kesäkurssit Orivedellä: orivedenopisto.fi
– STM:n kesäkurssi Voionmaan opistolla Ylöjärvellä: stmmusic.net

Hankkeet

Pirkanmaan kuorokeskuksen alle kehittyy uusia konkreettisia, kuorokentää kehittäviä projektikokonaisuuksia, jotka pureutuvat tiettyyn kuorokulttuuria kehittävään alueeseen. Kuorokeskusverkoston kautta pirkanmaalaiset kuorotoimijat saavat ideansa kuuluville ja uusia hankkeita ja palveluita voidaan suunnitella esiin nousevien tarpeiden pohjalta.

Tampereen Kuoroakatemia

Tampereen Musiikkiakatemia on aloittanut Kuoroakatemiatoiminnan yhteistyössä Pirkanmaan kuorokeskuksen kanssa. Kuoroakatemiassa ammattilaiskuoro Tampere Cappellan laulajat ovat mukana TAMK Musiikin koulutuksen ja Tampereen konservatorion kuoronjohdon ja laulun ammattiopiskelijoiden koulutuksessa. Lisäksi kuoron laulajia osallistuu Tampereen konservatorion lapsi- ja nuorisokuoron opetukseen.
Kuoroakatemiatoiminta tähtää aina yhteiseen Kuoroakatemian iltalaulu -konserttiin Tampere Cappellan ja Tampereen konservatorion lapsi- ja nuorisokuoron kanssa.

Lisätietoja: markus.yli-jokipii(a)tuni.fi

Made by Tremedia
X