Yhteisökuorotoiminta käynnistyy jälleen

Pirkanmaan kuorokeskus toteutti ensimmäisen pilotin yhteisökuorotoiminnasta Taiteen edistämiskeskuksen tuella ennen koronapandemian alkua ja toiminta jäi ikävästi kesken kokoontumisrajoitusten vuoksi. Hyvin alkanutta toimintaa pyritään jatkamaan nyt jälleen yhteistyöyritysten ja organisaatioiden kanssa.

Yhteisökuoro Pirkanmaa 2022-2023

Kulttuuripääkaupunkihaussa Pirkanmaan Kuorokeskus asetti tavoitteekseen 100 uuden yhteisökuoron perustamisen vuoteen 2026 mennessä, jos Kulttuuripääkaupunki-tunnustus alueelle olisi saatu. Nyt tavoite on asetettu 40:n  uuden yhteisökuoron käynnistämiseksi vuoteen 2024 mennessä. Kuorolaulamisen hyvää tekevät terveysvaikutukset ovat tutkitusti jo tunnustettuja, ja taiteen saavutettavuuden näkökulmasta sosiaalinen, yhdessä taiteen tekeminen on paras jalkauttamismuoto.

Iloisena voimme kertoa, että tästä tavoitteesta yhteistyössä Operaatio Pirkanmaan kanssa toteutetaan Palvelukotikuorojen toimintaa räätälöidyin palvelupaketein 2022-2023 aikana, jossa tavoitellaan 15 yhteisökuoroa palvelukotiympäristöihin.

Yhteisökuorotoiminta pyrkii pirkanmaalaisten asukkaiden hyvinvoinnin kehittämiseen kuorolaulun keinoin. Palvelukotikuorojen tavoitteena on toteuttaa ikäihmisten palvelukeskuksissa yhteislaulu- ja kuorotoimintaa. Idean taustalla ovat tarpeet ja toiveet matalan kynnyksen kuorotoiminnalle ja kulttuuritoiminnan kehittäminen hoitolaitoksissa siellä asuvien kulttuuristen oikeuksien toteutumiseksi.

Palvelukotikuoro-toiminta sisältää 1) muusikoiden vetämät Palvelukotikuoro-tuokiot 2) työpajakoulutukset palvelukotien henkilökunnalle toiminnan vakiinnuttamiseksi, sekä 3) työohjeistuksen palvelukotien henkilökunnalle kuinka palvelukotikuoroa voidaan toteuttaa tarvittaessa palvelukodeissa myös itse.

Haemme jatkuvasti lisärahoitusta mm. korttelikuorojen toteutukseen, jossa yhteistyökumppanina valmistelussa on ollut VTS-kodit. Kevättä kohti menemme siis uusin suunnitelmin ja toivottavasti voimme kertoa pian hyviä uutisia lisää!

Lisätietoja:
Tuottaja Susanna Ihanus
puhelin 050 300 7647
Info@kuorokeskus.fi
www.kuorokeskus.fi

Made by Tremedia
X