Viihteellinen sekakuoro Welmut

Kuoro on yli 30 vuotta toiminut Nokialla alunperin perinteellisenä, mutta kaikille avoimena kuorona. Ei testejä, eikä musiikillisia vaatimuksia, kaikenikäisille. Kuoroon on osallistunut myös useita ylöjärveläisiä. Olemme vuosittain käyneet useita kertoja vuodessa hoitokodeissa esiintymässä myös muilla paikkakunnilla.

Muutaman vuoden ajan olemme olleet paremminkin pelimanniyhtye, joka säestää itseään ukuleleilla, huuliharpulla ja rytmisoittimilla. Ennen koronaa saimme Tropical Winter Ukulele Festiin osallistuttuamme vuoden uketekopalkinnon. Tällä hetkellä meillä on soittajia ja laulajia Nokian lisäksi myös Ylöjärvellä, Kyröskoskella ja Viljakkalan Karhella. Suurin osa esiintyjistä on eläkeikäisiä, jotka soittavat elämänsä ensimmäistä soitinta.

Keskimäärin meillä on vuosittain 30 pienempää konserttia vanhuksille, kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille ja lisäksi myös isompi konsertti yleisölle. Kuukausittain olemme esiintyneet Setorilla ikäihmisille.

Olemme myös valmiita kouluttamaan hoitohenkilökuntaa käyttämään musiikkia hoidon tukena. Kuoronjohtaja Ritva Pulkkinen on tehnyt elämäntyön kehitysvammaisten ohjaajana ja sai pari vuotta sitten myös dir.mus. arvonimen. Toisena kouluttajana toimisi Arja Kouhi, joka on psykiatrinen sairaanhoitaja ja ratkaisukeskeinen terapeutti. Hän on ollut kuoron toiminnassa hyvin aktiivisena jäsenenä pitkälti yli 20 vuotta.

Ukuleleopetus perustuu täysin siihen että heti kun osataan virittäminen ja muutama perussointu niin lähdetään mukaan vaikka vain yksi sointu tahdissa ja ne muut ottaa mitä ei vielä osata. Näin pysytään heti rytmissä eikä oteta paineita miltä se kuulostaa. Muita matkimalla ne lapsetkin kaiken oppii, miksi ei myös aikuiset. Aluksi soitetaan vain yhden ja kahden soinnun lauluja. Kuulostaako terapeuttiselta?

Meillä on Karhella iso Tupa, johon mahdumme kaikki hyvin. Harjoituksia käydään pitämässä jokaisella paikkakunnalla erikseen kerran viikossa.

Lisätietoja:
yhteyshenkilö Ritva Pulkkinen
p. 0400 320 014

Made by Tremedia
X