Tampereen ortodoksisen kirkon kuoro

Ortodoksinen kirkkomusiikki on kuorolaulua a’cappella. Jumalanpalvelukset rakentuvat tälle laululle.
Tampereen ortodoksisen kirkon kuoron tehtävänä on laulaa kotikirkkonsa jumalanpalveluksissa. Niitä radioidaan ja televisioidaan vuosittain. Lisäksi kuoro konsertoi kerran pari vuodessa. Kuoro on tehnyt kaksi levyä. Sitä ovat johtaneet mm. director cantukset Risto Matsi, Pasi Torhamo ja Jarmo Lehto.
Nykyinen johtaja on Heikki Hattunen, Tampereen ortodoksisen seurakunnan kanttori ja diakoni. Hän on saanut koulutuksensa kirkkomusiikin, teologian ja sävellyksen osalta Joensuun yliopistossa (TM 2010), ja laulun jatkokoulutuksen Sibelius-Akatemiassa (MuM 2019). Hattusen kaudella kuoron ohjelmisto on painottunut uuteen, suomalaiseen kirkkomusiikkiin, joka kyllä kuoromusiikin yleisessä kentässä nojaa paljon perinteisiin harmonioihin. Mukana on myös sovituksia vanhoista bysanttilaisista sävelmistä.

Kirkkomusiikin lisäksi Hattunen tekee uraa tenorina, ja on esiintynyt solistina mm. Kansallisoopperassa, Tampere-talossa ja RSO:n kanssa. Heikki Hattusen haastattelun, laulua ja kirkkomusiikkia voi kuunnella Yle Areenasta, ohjelma on Riikan tähtitarha ( https://areena.yle.fi/1-50068706 ).
Tampereen ortodoksisen kirkon kuoro live 23.11.2019
Tampereen ortodoksinen kirkko 120v
https://www.youtube.com/watch?v=UAlbMuRqPzk

Yhteystiedot:
heikki.hattunen@ort.fi
https://ort.fi/uutishuone/2019-10-01/uutta-musiikkia-jumalanaidille
Puhelin: 0505570051

X