Tampereen ortodoksisen kirkon kuoro

Ortodoksinen kirkkomusiikki on kuorolaulua a’cappella. Jumalanpalvelukset rakentuvat tälle laululle.
Tampereen ortodoksisen kirkon kuoron tehtävänä on laulaa kotikirkkonsa jumalanpalveluksissa. Niitä radioidaan ja televisioidaan vuosittain. Lisäksi kuoro konsertoi kerran pari vuodessa. Kuoro on tehnyt kaksi levyä. Sitä ovat johtaneet mm. director cantukset Risto Matsi, Pasi Torhamo ja Jarmo Lehto. Sitä ovat johtaneet mm. director cantukset Risto Matsi, Pasi Torhamo, Jarmo Lehto ja kansallisoopperaan siirtynyt oopperalaululaja ja diakoni Heikki Hattunen.

Nykyinen johtaja on Markus Hänninen, Tampereen ortodoksisen seurakunnan kanttori. Hän on saanut koulutuksensa kirkkomusiikin ja teologian osalta Itä-Suomen yliopistossa (TM 2017). Tämän tutkinnon lisäksi Hänninen on tehnyt ammattimuusikon tutkinnot niin pop-/jazzrummuista kuin klassisesta laulusta. Tutkintojaan hän täydentää tällä hetkellä Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikkipedagogin koulutuksessa pääaineenaan kuoronjohto.

Tampereen ortodoksisen kirkon kuoron ohjelmisto on painottunut uuteen, suomalaiseen kirkkomusiikkiin, joka kyllä kuoromusiikin yleisessä kentässä nojaa paljon perinteisiin harmonioihin. Mukana on myös sovituksia vanhoista bysanttilaisista sävelmistä. Näiden lisäksi kuoro laulaa aktiivisesti jumalanpalveluksissa ja harjaannuttaa osaamistaan ortodoksisen liturgisen laulun suunnalta. Ortodoksisessa perinteessä ainoa instrumentti kirkossa on ihmisääni, joten laulamista on paljon. Hyvä nuotinlukutaito yhdistettynä hyvään laulutekniikkaan ovat suotavia ominaisuuksia kirkkolaulajilla.

Jos haluat tulla mukaan laulamaan, ota rohkeasti yhteyttä Markus Hänniseen ja sovi aika pienimuotoiselle haastattelulle.

Kuoro harjoittelee torstai-iltaisin klo 18-20 Tampereen ortodoksisen seurakunnan Nikolain salissa ja laulaa viikonloppuisin Tampereen ortodoksisessa kirkossa.

Tampereen ortodoksisen kirkon kuoro live 23.11.2019
Tampereen ortodoksinen kirkko 120v
https://www.youtube.com/watch?v=UAlbMuRqPzk

Yhteystiedot:
markus.hanninen@ort.fi
https://ort.fi/uutishuone/2019-10-01/uutta-musiikkia-jumalanaidille
Puhelin: 0505570051

Made by Tremedia
X